Manueel Praktijk Assen 

Een massage krijgen, is tijd nemen voor jezelf.

Yin Yoga

Ik  heb gemerkt dat het voor veel mensen zeer lastig is om te ontspannen. Dit is de voornaamste reden geweest dat ik een aantal jaar geleden ben begonnen met het geven van Yin Yoga lessen. 

Yin Yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen 3-5 min vasthoudt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Het verbeterd de doorbloeding en dus ook de conditie van de weefsels. De mobiliteit en kracht van de gewrichten worden door de yin yoga verbeterd en daardoor worden de spieren beter ondersteund in hun werking. Je lichaam wordt krachtiger en soepeler zonder krachtsinspanning. 

Waarom is Yin Yoga goed voor je:

*Soepele gewrichten, reduceert pijnklachten
*Brengt ontspanning / zorgt voor een betere nachtrust
*Versoepelt de bewegingen van het lichaam

Het mooie van yin yoga is dat het toegankelijk is voor iedereen, jong, oud, soepel of minder soepel. Je volgt de les op jouw eigen niveau. Geef van te voren wel duidelijk aan of je last hebt van blessures!


Zorg er tijdens de les voor dat je warm gekleed bent. Neem extra dikke sokken en een vest mee en of dekentje mee. 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op via het contact formulier op de website, dan nodig ik je uit voor een vrijblijvend informatiegesprek!


 

E-mailen
Bellen