Manueel Praktijk Assen 

Een massage krijgen, is tijd nemen voor jezelf.

Voetreflexzone-therapie                                                                                                          Voetreflexzone therapie is een drukpunt massage. Op en onder de voeten zitten de uiteinden van de zenuwbanen (reflexzones), deze bevinden zich ook op de handen en oren. Door deze punten te masseren en er druk op uit te oefenen zenden de zenuwen een signaal naar de hersenen die weer een signaal geven aan de corresponderende organen of lichaamsdelen. Door het masseren van deze reflexzones stimuleer je de bijbehorende lichaamsdelen en geef je de eerste aanzet tot genezing.

Tevens worden blokkades verminderd waardoor energie weer beter kan stromen en het lichaam zichzelf beter kan genezen.

Voetreflexmassage is heilzaam bij de volgende klachten:

 • Hoofdpijn en migraine
 • Stress, vermoeidheid, slapeloosheid, rusteloosheid en burn out
 •  Rugpijn, schouderpijn en nekklachten
 •  Eczeem, RSI, reuma, darmproblemen, astma, hormonale klachten en pms


Thai behandeling/ massage

  • Thai massage is een hele oude genezingsmethode. Net als bij het Japanse Shiatsu wordt ziekte gezien als onbalans in het lichaam of de geest. Thaise massage is een massagetechniek waarbij de behandelaar op de tien energiebanen van de Sen Sib lijnen drukt, masseert, rekt en strekoefeningen uitvoert. 

  Thaise massage helpt om blokkades op te lossen, verbetert de flexibiliteit en laat energie stromen. Er worden tevens yoga posities aangenomen tijdens de behandeling. 

  Tijdens de Thaise massage is de ontvanger gekleed in makkelijk zittende kleding, de behandeling wordt gegeven op de futon (grote mat op de grond)           NB: Een Thaise massage is geen erotische massage !! 

  Dorn & Breus

   

   

  De Dorn methode is een zachte en natuurlijke manier om beenlengteverschil, bekken scheefstand en verschoven wervels te corrigeren. De behandeling wordt gegeven in combinatie met Shiatsu of Breus.   

   

   

  De Breus methode is een eer zachte en diep ontspannende massage om de cliënt te laten ontspannen en de tussenwervelschijven te laten regenereren (opvullen) met behulp van Sintjanskruidolie.  

  Medical Taping 

  (deze behandeling kan niet meer online ingepland worden, alleen nog in overleg via Whatt's app of mail!!)                                                                          "Lichamelijke problemen verhelpen en voorkomen"

  De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, het lichaamseigen genezingsproces en beïnvloedt het neurologische systeem, zonder hierbij de bewegingsvrijheid te beperken.  

 • Activeren van de circulatie
 • Activeren van het endogene analgetische systeem (zelf genezend vermogen)
 • Verbetering van de spierfunctie
 • Ondersteuning in de gewrichtsfunctie
 • Segmentale beïnvloeding.
 • Behandeling van blessures aan rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten. 

  Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (RSI, tenniselleboog en golf- arm)

  Correctie van de lichaamshouding of stands-verandering van een gewricht. 

  Bestrijding van (spanning) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel. Segmentaal, door het gunstige beïnvloeden van organen zoals bij o.a. maagklachten, menstruatieklachten en hooikoorts.

  Ooracupunctuur

  Het is wetenschappelijk bewezen dat Oor-acupunctuur de klachten verminderd en inname van medicatie verlaagd. 

  De oorschelp van de mens bestaat uit reflexzones. Door deze zones te behandelen/stimuleren worden er prikkels afgegeven aan het centrale zenuwstelsel. Alle lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen komen tot uiting in deze zones. Nadat de prikkel is gegeven zal het centrale zenuwstelsel de prikkel geleiden naar de desbetreffende orgaan of lichaamsdeel. Zowel psychische als lichamelijke ongemakken en klachten kunnen zo opgespoord en behandeld worden.  
   
  Het is zeer effectieve behandelmethode gebleken bij het terug dringen van pijn klachten.

  Oor acupunctuur wordt vaak ingezet als behandelmethode voor: 

  Hoofdpijn (spanningshoofdpijn-migraine);

  Rug, nek & schouderklachten;
  Vermoeidheidsklachten;
  Menstruatie/Overgangsklachten;
  Burn-out en andere stress gerelateerde klachten;
  Heupklachten;
  Knieklachten;
  Tenniselleboog, golferselleboog;
  Sportblessures;
  Eczeem;
  Allergie, hooikoorts;
  Maag- en darmklachten;
  Ondersteuning bij afvallen & bij stoppen met roken. 


  Oor acupunctuur ~verblijfsnaalden~ €30,- met revisie afspraak na 14 dagen

  Oor acupunctuur met Shiatsu behandeling €45,- 

  Reiki behandeling


  Reiki betekent Universele Energie en is een balans tussen binnen (ki) en buiten (rei). Bij Reiki wordt er energie doorgegeven via de handen van de Reiki gever naar de ontvanger. Iedereen heeft energie nodig om goed te kunnen functioneren. Is er ergens een blokkade bijvoorbeeld door ziekte of gebeurtenissen uit het verleden dan kan de energie niet meer goed door je lichaam stromen. Reiki kan deze lichamelijke en geestelijke blokkades opheffen en zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf geneest.

  Wat kan Reiki voor u doen:

 

 • Werkt zeer ontspannend en is goed tegen stress/burn out
 • Pijn verzachtend, bijvoorbeeld bij reuma, ischias, jicht, hernia of migraine
 • Men herstelt sneller na ziekte
 • Maar ook in acute gevallen zijn er hele goede resultaten met Reiki, hierbij kun je denken  aan verstuikingen en verzwikkingen.
E-mailen
Bellen